Курс “Якість і безпечність напівфабрикатів та кулінарних виробів” є дисципліною спеціального циклу при підготовці експертів ветеринарної медицини. Відповідно до Закону України “Про ветеринарну медицину” основною метою викладання дисципліни є формування у лікарів ветеринарної медицини знань із проведення ветеринарно-санітарних заходів та чіткого вирішення питань санітарно-гігієнічних досліджень і ветеринарно-санітарного благополуччя кулінарних, виробів, харчових продуктів, напівфабрикатів та технічної сировини тваринного походження під час їх виробництва (приватний сектор, колективні господарства та ін.), на всіх етапах технології переробки (м'ясо-, молокопереробні підприємства, птахокомбінати, рибокомбінати та ін.), а також під час транспортування, зберігання та в місцях реалізації, дотримуючись виконання діючих ветеринарно-санітарних правил"