Програма курсу містить навчальний матеріал, який розкриває теоретичні та практичні основи актуальних проблем рибної галузі. Дисципліна „Технологія переробки риби і морепродуктів” вивчає методи та технологічні процеси зберігання рибної сировини, продукції з риби та морепродуктів, при яких найбільш повно використовується сировина, краще зберігаються її харчова та біологічна цінність, а також формуються високі смакові якості.
Вивчення дисципліни направлене на отримання здобувачами сучасного рівня знань щодо збереження якості сировини, опанування технологій новітніх методів консервування та зберігання, технологій спрямованих на скорочення втрат маси та якостей сировини та готової продукції, формування знань і практичних умінь удосконалення основних технологічних процесів, наукового підходу до вибору технологій зберігання і консервування риби та морепродуктів.